Meny
Top Image

Aktiviteter i sentrum

Markedsdager

Siste delen av Høstvekka (31/8 - 2/9) tas Leknes sentrum i bruk til Markedsdager, matopplevelser og andre aktiviteter. 
Deler av Storgata og Idrettsgata ved rundkjøringen vil da stenges og gjøres om til gågate. Planen kan lastes ned som PDF her.For deltakelse som leverandør på Markedsdagene finner du mer info her...MATnyttig fokus

 

Det er lite som bringer frem trivsel og glede like effektivt som god mat og drikke!

Under årets Høstvekka samarbeider Vest-Lofoten Næringsforening med matnettverket LofotenMat for å løfte frem lokalmaten og våre gjester kan se frem til virkelig gode mat- og drikkeopplevelser under markedsdagene!

Vi befinner oss midt i matfatet, og Lofoten er kjent som en sterk matregion med både stor bredde og høy kvalitet på maten som produseres.

Gode råvarer og vakker natur inspirerer uten tvil, og de siste årene har det poppet opp en rekke spisetilbud over hele Lofoten med matopplevelser på et høyt nivå. Vi gleder oss stort til å samle noen av dem på Rådhusplassen under årets markedsdager.

Vi lover - Høstvekka 2023 byr på mer matglede enn noen gang!
 
Hva skjer?
Leknes er ikke helt København. Men, vi ønsker å skape litt kontinentale vibber midt i cowboy-gata med et streetfood-marked. Her blir det et eget område med flere foodtrucks og boder som tilbyr stor variasjon av digg mat. I tillegg så flytter Kaikanten Kro sitt koselige konsept til Leknes sentrum. I et telt på Rådhusplassen skal de forsøke å gjenskape den helt unike stemninga fra Leirvika/Ure og denne helga kan du nyte Lenes nydelige vaffel med is og et utvalg fingermat. I tillegg, hold deg fast, blir det både vin- og øl-servering! Einar Hallstensen kommer! I kjent stil disker Vågan-kokken opp med deilig streetfood; Fish n`Chips, potetvaffel med hval, pokebowl og churros står på den foreløpige menyen! Helge fra Kaikanten Delikatesser kokkelerer med sine signatur-råvarer og vil tilby retter basert på tørrfisk, klippfisk og hval. By the way - Lofoten har i løpet av kort tid blitt et svært populært innslag langs veien i Flakstad med sine saftige sandwicher. De kommer selvsagt til Høstvekka! Polarhagen har deltatt tidligere år med sin fantastiske veganske pizza og vi gleder oss stort til gjensmak!

Som vanlig kan du i tillegg  handle inn masse god mat fra ulike salgsboder. Bondens Marked kommer også i år - ledige plasser fylles i disse dager opp med poteter, grønnsaker, lefser og kjøtt fra gressfora dyr. Dutch Cheeseman kommer tilbake til Høstvekka med nederlandske oster og franske pølser og for de som ser frem til Dutta`s legendariske smultringer kan vi betrygge med at hun selvsagt kommer. Ellers har vi et stort utvalg av spekemat, røkt laks og søtsaker til både stor og liten på produktlisten i år.

Utover det store utvalget av mat er det stor variasjon på salgsboder og utstillere  - ATV`er, antikviteter, klær, tupperware, biler, hengekøyer og bamser for å nevne noen. Litt for enhver smak der altså, og mange kjente fjes som vender tilbake til Høstvekka med sine boder.