Meny
Optimismen er tilbake i Nord-Norge

Optimismen tilbake i Nord-Norge

04.07.2024 | Tekst: Aleksander Nordahl
Nordlendinger er mer positive til egen økonomi fremover viser fersk undersøkelse. 
Andelen husholdninger i Nord-Norge som forventer en positiv utvikling til egen økonomi har det siste året økt fra 18 til 34 prosent. Samtidig faller andelen som forventer dårligere økonomi fra 24 til 16 prosent, skriver Kunnskapsbanken Nord-Norge (KBNN) i en fersk undersøkelse.

Hvert kvartal gjennomfører KBNN en undersøkelse blant husholdningene i Nord-Norge. Resultatene fra dette kvartalet viser at flere er mer positive til fremtidig økonomi enn det var for bare tre måneder siden. 

Det er folk i vår del av Nord-Norge som har blitt mer positive. Fra forrige måling er andelen «nettooptimister» økt fra fire til 19 prosent fra mars til juni for folk bosatt i Nordland. 

Fortsatt ikke medlem? Bli medlem i næringsforeningen og få halv pris på årets medlemsskap

Forventer økte boligpriser

Boligprisene er med på å bestemme mye over folks økonomi og handlekraft. Ifølge undersøkelse forventer over halvparten av husholdningene økte boligpriser i løpet av det kommende året. 

- Det er tydelig at husholdningene i Nord-Norge har registrert at bruktboligmarkedet har vist seg å være relativt robust. Med utsikter til lavere renter på sikt har vi registrert at andelen som forventer høyere boligpriser om 12 måneder, fortsetter å øke. I mars svarte 47 prosent av husholdningene at de forventet økte boligpriser i Nord-Norge, og i juni hadde dette økt til 53 prosent, står det i rapporten. 

 
Generelt

LES FLERE NYHETER