Meny
Foto: Widerøe

Møte med Widerøe

15.03.2024 | Tekst: Aleksander Nordahl
Widerøe var på besøk i Lofoten denne uka og fikk i møte med næringslivet presentert hvilke utfordringer som en har med dagens ruteplan. 
Denne uken hadde Vest-Lofoten Næringsforening, ordfører og næringslivssjef i Vestvågøy et møte med representanter fra Widerøe. Widerøe var på en rundreise i Nord-Norge for å informere om den nye ruteplanen og forklare litt næmere deres syn på hva som er bra og dårlig med den. 

- Den nye ruteplanen som kommer 1. april er bedre enn den vi har i dag. Det blir flere avganger mellom Leknes og Bodø, samt at Røst blir koblet på med en flyvning til Leknes. Men, at vi fortsatt mangler tilbud til å komme oss til Tromsø er sterkt beklagelig og noe vi må finne en løsning på, sier daglig leder Aleksander Nordahl i Vest-Lofoten Næringsforening. 

Ruteplanen ligger nå ute på Widerøe sine sider med oppdaterte makspriser. Maksprisen på billett mellom Leknes-Bodø er satt til 694,-. Nedsettelsen av maksprisen ble gjort av regjeringen i forbindelse med anbudet på rutene, men i møtet med Widerøe kom det klart frem at en lav pris kommer med en stor pris. 

Husk å melde deg på årsmøtet tirsdag 19. mars 2024! Påmelding årsmøtet

Må opp på nasjonalt nivå
Det er et kjent problem i Lofoten at det er vanskelig å få tak i flybilletter som passer inn i kalenderen til næringslivet. Flere turister bestiller i god tid og med bare 39 plasser er det få billetter igjen. 

- En toppsjef i en nasjonal kjede som vurderer å etablere seg i Leknes fikk ikke tak i flybilletter og måtte droppe reisen. Dette kan i verste tilfelle bety at de dropper interessen for Leknes og det kan ikke fortsette slik, sier Nordahl. 

Widerøe er kjent med dette og er klare på at de helst skulle sett på andre løsninger enn makspriser. Her var det enighet i møtet at næringsforeningen skal formidle dette opp mot nasjonale politikere for å se om det finnes en løsning. 

Utfordring med Tromsø
Direkteruten mellom Leknes og Tromsø ble lagt ned i 2021 og et samlet næringsliv i Lofoten ønsker at denne ruten kommer på plass igjen. Det er også et ønske fra reiselivet om å få opp denne ruten, da trykket på Tromsø er såpass stort at en ønsker å få noe av dette over til Lofoten. 

Widerøe er klare på at de ikke har kapasitet til å setter opp en slik rute så her må eventuelt nye aktører inn på banen. Dette er noe næringsforeningen vil sette høyt på agendaen i de neste månedene. Alle muligheter må opp på bordet for å finne ut hvilke muligheter Vest-Lofoten har med tanke på andre ruter enn Leknes-Bodø. 

På den positive siden vil det i sommer bli daglige direteflyninger fra Oslo til Leknes, samt to flyvninger i uka mellom Bergen og Leknes. 

 
Samferdsel

LES FLERE NYHETER