Meny

Høstvekka 2023 byr på mer matglede enn noen gang!

24.08.2023 | Tekst: Bjørg-Elin Kärn
Det er lite som bringer frem trivsel og glede like effektivt som god mat og drikke! 
Under årets Høstvekka samarbeider Vest-Lofoten næringsforening med matnettverket
LofotenMat SA for å løfte frem lokalmaten, og våre gjester kan se frem til virkelig gode mat- og drikkeopplevelser under markedsdagene.

Lofoten er kjent som en sterk matregion med både stor bredde og høy kvalitet på maten som produseres. Gode råvarer og vakker natur inspirerer uten tvil, og de siste årene har det poppet opp en rekke spisetilbud over hele Lofoten med matopplevelser på et høyt nivå. Vi gleder oss stort til å samle noen av dem på Rådhusplassen under årets markedsdager. 

Hva skjer?!

Det blir kontinentale vibber midt i cowboy-gata med et streetfood-marked!
Et eget område med flere foodtrucks og boder, som tilbyr stor variasjon av digg mat.

Kaikanten Kro flytter sitt koselige konsept til Leknes sentrum. I et telt på Rådhusplassen skal de gjenskape den helt unike stemninga fra Leirvika/Ure, og denne helga kan du nyte Lenes nydelige vaffel med is, og et utvalg fingermat. I tillegg blir det både vin- og øl-servering.

Einar Hallstensen kommer! I kjent stil disker Vågan-kokken opp med deilig streetfood; 
Fish n`Chips, potetvaffel med hval, pokebowl og churros står blant annet på menyen.

Helge fra Kaikanten Delikatesser kokkelerer med sine signatur-råvarer og vil tilby retter basert på tørrfisk, klippfisk og hval. 

By the way Lofoten - slow food, served fast - har i løpet av kort tid blitt et svært populært innslag langs veien i Flakstad med sine saftige sandwicher – de kommer selvsagt til Høstvekka! 

Polarhagen har deltatt tidligere år med sin fantastiske veganske pizza og vi gleder oss stort til gjensmak!

Bondens Marked kommer også i år – det blir boder med poteter, grønnsaker, lefser og kjøtt fra gressfora dyr. Det blir gjensyn med Dutch Cheeseman og hans nederlandske oster og franske pølser, og for de som ser frem til Dutta`s legendariske smultringer kan vi betrygge med at hun selvsagt kommer. Ellers finner du et fyldig utvalg av spekemat, røkt laks og søtsaker til både stor og liten.

Vi lover - Høstvekka 2023 byr på mer matglede enn noen gang!
 
Generelt

LES FLERE NYHETER