Meny
Figurteateret ønsker å flytte inn i nye lokaler i Stamsund

Fylkesråd på besøk

24.05.2024
Næringsforeningen og kommunen fikk besøk av fylkesråden for Næring og fylkesråden for samfunn, kultur og miljø denne uken. 
Anledningen var en forespørsel fra ordfører Jonny Finstad og næringsforeningen, om et besøk til Lofoten for å høre om Høstvekka, Lofoten countrydestival og hvor mye dette arrangementet betyr for lokalsamfunnet. 

Gjennom en intensiv uke på høsten blir Leknes fylt opp av tusenvis av besøkende som kommer for å høre på god musikk og delta i samfunnsaktiviteter. Målet med besøket var å vise hvor viktig arrangementet er og å få Nordland Fylkeskommune med på laget. 

- Vi vil utvikle Høstvekka til å bli et arrangement for hele Lofoten og Nordland. Dette skal bli noe alle kjenner til og har lyst til å oppleve, sier daglig leder Aleksander Nordahl, 

Bred gjennomgang
Besøket startet på ordførerens kontor med en presentasjon av Høstvekka, countryfestivalen og et internasjonal arrangement under Høstvekka i regi av LoVe Utvikling. Her ble fylkesrådene orientert om bakgrunn og tanke med uka og fikk høre om planene for året i år. 

Den største nyvinningen er nok at Høstvekka utvides til å også å ha arrangementer utenfor Leknes sentrum, hvor Stamsund får en større rolle enn tidligere. 

- Lokalsamfunnet er større enn bare Leknes, det er viktig å vise frem de tilbudene vi har her i Lofoten og en av minst kommuniserte er nok teatermiljøet på Stamsund, sier Nordahl. 

Fylkesrådene ble tatt med til Stamsund hvor vi møtte Geir-Ove Andersen i Figurteateret. De er i ferd med å klargjøre seg for Stamsund Teater-Festival. Andersen tok delegasjonen med på en guidet rundtur gjennom Stamsund og fylkesrådene ga tilbakemelding om at de satte pris på gjennomgangen og ikke minst turen til Stamsund. Det gode været hjalp nok også til! 

Turen gikk så videre til Borg og Vikingemuseet for fylkesrådene. 
 
Rammebetingelser

LES FLERE NYHETER