Meny
Unn Holgersen i Nordlandsforskning

Fremtidsretta mobilitet - Hva betyr det egentlig?

15.02.2024 | Tekst: Aleksander Nordahl
Under Lofotkonferansen møttes forumet «Regionalt forum for fremtidsretta mobilitet i Lofoten» for å diskuterte nettopp hva dette betyr. Målet med forumet er å få frem de faktiske mulighetene som finnes. 

For næringslivet i Lofoten kan "fremtidsretta mobilitet" oversettes til det å ha tilgang til nok strøm, som gjør at vi kan bygge ladestasjoner på de riktige stedene slik at vi f.eks kan sende fisk, varer og avfall med elektriske kjøretøy.

Under Lofotkonferansen møttes forumet «Regionalt forum for fremtidsretta mobilitet i Lofoten» for å diskuterte nettopp hva dette betyr. Et viktig mål er å komme opp med løsninger som faktisk fungerer og finne flaskehalsene. En typisk bedrift i Lofoten har ikke i dag muligheten til å investere i en ny elektrisk lastebil, om de samtidig må stå for ladenettverket.

For å lykkes er vi glade for at Nordlandsforskning nå jobber med å tegne opp et kart og «gå opp løypa» for transportruter fra Narvik til Lofoten. Dette vil gi oss en klar forståelse på hvor det er muligheter for å gå over til fornybare løsninger, og ikke minst hvor lade- og påfyllingsstasjonene må lokaliseres.

Forum for framtidsretta mobilitet ledes av Lofoten De grønne øyene og Lofoten Næringsforum i tett samarbeid.  Torsdagens møte under Lofotkonferansen ble arrangert av Lofoten Næringsforum. 

Lofoten Næringsforum, som består av de tre næringsforeningene vi har i Lofoten - Røst Næringsforening, Vest-Lofoten Næringsforening og Vågan Næringsforening. Sammen har vi nærmere 300 medlemsbedrifer som igjen sysselsetter nærmere 3.000 ansatte.

Har du planer om eller ønsker om å gå over til fornybare løsninger i din bedrift? Ta gjerne kontakt med oss!

Vi vil også rette en stor takk til Gjermund Vian i Lofoten Avfallsselskap IKS, Pål Martinussen i Elmea, Unn Holgersen i Nordlandsforskning, Frank Lauritz Jensen i NLF og Erling Falch i Saga Fisk for interessante innspill på torsdagens forum.
Generelt

LES FLERE NYHETER