Meny
Bilde: Lofotposten

Bevar sykehuset - hvordan du kan bidra!

16.11.2023 | Tekst: Aleksander Nordahl
Vi står overfor en viktig kamp som påvirker hjertet i vår region – sykehuset vårt i Lofoten. Å bevare sykehuset er ikke bare en kamp om tryggheten vår, men også en kamp om lokalsamfunnet vårt. Et tilgjengelig sykehus er avgjørende for å tiltrekke seg og beholde talenter, styrke arbeidskraften og bygge et bærekraftig lokalsamfunn. 
 
Vi har fått spørsmål fra flere av våre medlemmer om hva som gjøres, hva en kan bidra med og ikke minst hva støtten går til.

Vest-Lofoten næringsforening er engasjert i saken på flere områder. Vi bidrar aktivt opp mot kommunene og ressursgruppa, vi koordinerer enkelte aktiviteter, og styret har nylig vedtatt en økonomisk støtte på 100.000 kroner til utarbeidelse av en samfunnsanalyse til kommunen – her kommer det mer informasjon fremover.

Til spørsmålet om hva den enkelte bedrift kan gjøre er det flere måter man kan bidra på.

Økonomisk støtte
Næringslivet kan støtte saken økonomisk gjennom bidrag til ulike aktiviteter,
eller gi til SPLEISen som er opprettet til støtte for ressursgruppa. Arbeidet ressursgruppa gjør går næringsforeningen god for. Flere av næringsforeningens medlemmer har allerede gitt sin støtte til SPLEIS og det setter vi veldig stor pris på.

Det er også mulig å gi støtte til næringsforeningen direkte, vi jobber med konkrete tiltak i denne saken. Ta gjerne kontakt for mer informasjon, da tiltakene foreløpig ikke kan offentliggjøres.

Informasjonsdeling
Del gjerne informasjon dere sitter på som kan være relevant for arbeidet. Det kan være informasjon om hva ansatte sier er viktig for å jobbe i Lofoten, hva rekruttere sier når de skal ansette folk, tall som viser hvor mange dager fravær en slipper ved å ha et lokalt sykehus og så videre. Her er all informasjon viktig og ønskelig. Send informasjonen til post@vlnf.no.

Støtt arrangementer
Organiser gjerne lokale arrangementer, eller la ansatte være med på arrangementer som støtter sykehussaken.
Det vil komme besøk fra sentrale beslutningstakere og de vil med stor sannsynlighet besøke lokale bedrifter, meld gjerne deres interesse for besøk. De som har kapasitet til å låne ut møterom eller annet kan også ta kontakt.

Ambassadører for Lofoten og sykehuset
Dere er fantastiske ambassadører for Lofoten og daglig er dere i kontakt med leverandører, kunder, organisasjoner og andre. Ta gjerne en prat med dem dere møter og hør om de kan stille seg bak saken. Engasjer dere gjerne i lobbyvirksomhet ved å kontakte lokale myndigheter og politiske representanter for å understreke viktigheten av sykehuset, for næringslivet og samfunnet som helhet. 

Igjen vil jeg takke for engasjementet og støtten som allerede er gitt. Sammen kan vi gjøre en forskjell og forme en fremtid der tilgangen til livsviktige helsetjenester forblir intakt. 

Takk for deres støtte og engasjement - sammen er vi sterke!
Generelt

LES FLERE NYHETER